Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Lajm

Shtëpi » Lajm »
Komiteti Teknik për Tekstil dhe Lëkurë Këpucë, me datën 08.12.2016 ka mbajtur takim të rregullt pune.
09 Dec 2016
Komiteti Teknik për Tekstil dhe Lëkurë Këpucë, me datën 08.12.2016 ka mbajtur takim të rregullt pune.
Miratohen pesë eurocode në Komitetin Teknik të Eurokodeve për Strukturat
07 Dec 2016
Miratohen pesë eurocode në Komitetin Teknik të Eurokodeve për Strukturat
Trajnim rreth procedimit të standardeve dhe përgjegjësitë e komiteteve teknike në procesin e standardizimit
21 Nov 2016
Trajnim rreth procedimit të standardeve dhe përgjegjësitë e komiteteve teknike në procesin e standardizimit Agjencia Kosovare për Standardizim (AKS), përveç aktiviteteve të saja të përditshme në zhvillimin e standardeve dhe standardizimit, vazhdon të përkujdeset edhe për trajnimin e të gjitha palëve të interesit në lidhje me adoptimin e standardeve.
25 Oct 2016
Referuar kërkesave dhe planit dinamik, AKS vazhdon të adoptojë standarde evropiane dhe ndërkombëtare EN dhe ISO/IEC. Me datën 25.10.2016 ka shqyrtuar listën me 29 standarde nëpërmjet Komitetit Teknik për Transport dhe Shërbime Postare (KT.TSHP), të cilat pas periudhës 60 ditore të diskutimit publik miratohen si standarde kosovare SK.
Standardet krijojnë besim
14 Oct 2016
Përvjetori i 70 i themelimit të ISO-s u shënua edhe në Kosovë, nga Agjencia Kosovare për Standardizim (AKS), më 13 tetor 2016 në hotel Sirius, me pjesëmarrje të rreth 90 përfaqësuesve.
Trajnim me standardin SK EN ISO 17024
13 Sep 2016
Agjencia kosovare për standardizim (AKS), përveç aktiviteteve administrative të përditshme në miratim të standardeve, ka filluar të përkujdeset edhe për implementimin e tyre. Forma më e mirë e implementimit të standardeve është trajnimi i bizneseve për përdorimin e tyre.
Trajnim me standardin SK EN ISO 17021
22 Aug 2016
Javën që lamë pas (17-19.08.2016) në hotel Sirius, u organizua trajnim me standardin 17021, në të cilin morën pjesë përfaqësues biznesesh, anëtarë të KPS dhe KT-ve të AKS-së. Trajnimin e mbuloi projekti i Qarkullimit të lirë të mallrave, ndërsa lektor ishte eksperti ukrainas Valerij Krasiuk.
15 Jul 2016
Komiteti Teknik për Mjedis
Këshilli profesional i standardizimit
01 Jul 2016
Këshilli profesional i standardizimit
15 Jun 2016
Komiteti Teknik për Përpunimin e Drurit
14 Mar 2016
Komiteti Teknik për Eurokode për Strukturat
21 Jan 2016
Mbahet takimi i 21-të i Komiteti Teknik për Ndërtim
Dita Botërore e Standardizimit
20 Nov 2015
Në Kosovë u festua “Dita Botërore e Standarizimit”, si përvjetor i themelimit të ISO-s.
Përkujtim për Kryetarin e Komitetit Teknik për Tekstil dhe Lëkurë Këpucë
16 Nov 2015
Me dhimbje e hidhërim të madh morëm lajmin e ndarjes nga jeta e kolegut tonë Remzi Grabanica.
Edhe një Memorandum bashkëpunimi
08 Jun 2015
Agjencia kosovare për standardizim (AKS), në kuadër të bashkëpunimit me organizma homolog në Rajon dhe më larg, ka lidhur një seri marrëveshjesh dhe memorandum bashkëpunimi. Më 5 qershor 2015 në Rigë të Letonisë, AKS-ja nënshkroi Memorandum mirëkuptimi, me Institutin Austriak të Standardeve (ASI).
197 gjetur, faqja12 nga14
12