Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Qendra e Informacionit   
Standardizimi në Mitrovicë
27 Jun 2014
Të premten e kaluar, më 27 qershor të këtij viti, zyrtarë të AKS prezantuan standardizimin, dhe rëndësinë e standardeve në ngritjen ekonomike dhe në sigurinë dhe cilësinë e produkteve.
Tryezë promovuese në Ferizaj
05 May 2014
Tryezë promovuese në Ferizaj Agjencia Kosovare e Standardeve, në planin e saj dinamik ka edhe promovimin e standardizimit dhe fushave që ndërlidhen me standardet.
Standardizimi  në funksion të Mbrojtjes së Konsumatorit
31 Mar 2014
Standardizimi në funksion të Mbrojtjes së Konsumatorit Në aktivitetet e muajit të Mbrojtjes së konsumatorit, katër shtylla të Infrastrukturës së cilësisë organizuan tryezë të përbashkët promovuese, ku bizneset dhe konsumatorët gjakovarë u informuan për rëndësinë e standardizimit, metrologjisë, akreditimit dhe mbikëqyrjes së tregut (inspektoratit) organizma këta që funksionojnë Brenda Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë.
Standardizimi Kosovar dhe ai Turk fillojnë bashkëpunimin
04 Feb 2014
Standardizimi Kosovar dhe ai Turk fillojnë bashkëpunimin Sot, në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, u nënshkrua një Memorandum Mirëkuptimi, ndërmjet Agjencisë Kosovare të Standardizimit (AKS) dhe Institutit Turk të Standardizimit (TSE).
Mundësi e re për Stnadardizimin Kosovar
29 Jan 2014
Mundësi e re për Stnadardizimin Kosovar Në takimin e UNECE (United Nations Economic Commission in Europe) në Gjenevë, shefi i Divizionit të Infrastrukturës së cilësisë, Astrit Hasani, kishte shfrytëzuar mundësinë të loboj për infrastrukturën e cilësisë kosovare përgjithësisht, dhe për standardizimin veçanërisht. Ndër premtimet e dhëna atje, një iniciativë u kurorëzua me sukses.
14 Jan 2014
U realizua takimi i Këshillit Profesional të Standardizimit Agjencia Kosovare e Standardizimit (AKS) sipas Ligjit për Standardizim obligohet të thërras çdo gjashtë muaj Këshillin Profesional të standardizimit.
Dita botërore e standardeve
22 Oct 2013
Dita botërore e standardeve Agjencia kosovare e standardizimit çdo 14 tetor manifeston ditën botërore të standardeve. Këtë vit, celebrimi u realizua në hotel Grand, nën praninë e dhjetra KT-ve, bisneseve, KPS, dhe ekspertëve të ndryshëm të standardizimit.
Të jetojmë me standarde
02 Aug 2013
Në kuadër të fushatës promovuese të standardeve, më date 1 Gusht 2013 AKS në bashkëpunim me OEK ka organizuar Tryezë me bizneset, me mesazhin simbolik ‘jeto me standarde’.
Inaugurohet Sistemi Informativ i Menaxhimit të Standardeve
28 Jun 2013
Nga sot, të gjithë qytetarët do të kenë mundësi të kërkojnë standarde vendore dhe ndërkombëtare falë Sistemit Informativ të Menaxhimit të Standardeve (SIMS), i cili ka për qëllim fuqizimin e qeverisjes ekonomike dhe promovimin e transparencës në Kosovë.
Dita botërore e standardeve
16 Oct 2012
Agjencia Kosovare e Standardeve (AKS) tashmë e ka bërë festë të përvitshme ‘Ditën botërore të standardeve’, ditë e cila festohet në forma të ndryshme anekënd globit nga organizmat nacional të standardizimit.
Takimi i tetë i Këshillit Profesional të Standardizimit (KPS)
18 Jan 2012
Agjencia Kosovare e Standardizimit (AKS) sipas Ligjit për standardizim obligohet të thërras çdo gjashtë muaj Këshillin Profesional të Standardizimit (KPS) për miratimin e programit të punës së agjencisë. Në takimin e kaluar, anëtarët e KPS-së ishin akorduar që takimi i radhës të mbahet në mes të janarit, kështu që takimi u realizua më 18 janar në ambientet e MTI-së.
Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi në mes Kosovës dhe Maqedonisë në fushën e standardizimit
14 Oct 2011
Në Hotel 'Victory', në Prishtinë, u nënshkruan Memorandumi i mirëkuptimit ndërmjet Agjencisë së Kosovës për Standardizim (AKS) dhe Institutit të Maqedonisë për Standardizim (ISRM).
Takimi i VII i Këshillit Profesional të Standardizimit
01 Jul 2011
Agjencia Kosovare e Standardizimit (AKS) sipas Ligjit për Standardizim obligohet të thërras çdo gjashtë muaj Këshillin Profesional të standardizimit.
133 gjetur, faqja9 nga9  
9