Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Qendra e Informacionit   
Standardet krijojnë besim
14 Oct 2016
Përvjetori i 70 i themelimit të ISO-s u shënua edhe në Kosovë, nga Agjencia Kosovare për Standardizim (AKS), më 13 tetor 2016 në hotel Sirius, me pjesëmarrje të rreth 90 përfaqësuesve.
Trajnim me standardin SK EN ISO 17024
13 Sep 2016
Agjencia kosovare për standardizim (AKS), përveç aktiviteteve administrative të përditshme në miratim të standardeve, ka filluar të përkujdeset edhe për implementimin e tyre. Forma më e mirë e implementimit të standardeve është trajnimi i bizneseve për përdorimin e tyre.
Trajnim me standardin SK EN ISO 17021
22 Aug 2016
Javën që lamë pas (17-19.08.2016) në hotel Sirius, u organizua trajnim me standardin 17021, në të cilin morën pjesë përfaqësues biznesesh, anëtarë të KPS dhe KT-ve të AKS-së. Trajnimin e mbuloi projekti i Qarkullimit të lirë të mallrave, ndërsa lektor ishte eksperti ukrainas Valerij Krasiuk.
15 Jul 2016
Komiteti Teknik për Mjedis
Këshilli profesional i standardizimit
01 Jul 2016
Këshilli profesional i standardizimit
15 Jun 2016
Komiteti Teknik për Përpunimin e Drurit
14 Mar 2016
Komiteti Teknik për Eurokode për Strukturat
21 Jan 2016
Mbahet takimi i 21-të i Komiteti Teknik për Ndërtim
Dita Botërore e Standardizimit
20 Nov 2015
Në Kosovë u festua “Dita Botërore e Standarizimit”, si përvjetor i themelimit të ISO-s.
Përkujtim për Kryetarin e Komitetit Teknik për Tekstil dhe Lëkurë Këpucë
16 Nov 2015
Me dhimbje e hidhërim të madh morëm lajmin e ndarjes nga jeta e kolegut tonë Remzi Grabanica.
Edhe një Memorandum bashkëpunimi
08 Jun 2015
Agjencia kosovare për standardizim (AKS), në kuadër të bashkëpunimit me organizma homolog në Rajon dhe më larg, ka lidhur një seri marrëveshjesh dhe memorandum bashkëpunimi. Më 5 qershor 2015 në Rigë të Letonisë, AKS-ja nënshkroi Memorandum mirëkuptimi, me Institutin Austriak të Standardeve (ASI).
U shënua 10 vjetori i themelimit të Agjencisë Kosovare të Standardizimit
30 Apr 2015
U shënua 10 vjetori i themelimit të Agjencisë Kosovare të Standardizimit
Mbahet takimi themelues i Këshillit Profesional të Standardizimit.
27 Jan 2015
Mbahet takimi themelues i Këshillit Profesional të Standardizimit. Agjencia kosovare e standardeve, në Planin dinamik të punës, kishte planifikuar në javën e fundit të janarit, takimin themelues të Këshillit Profesional të Standardizimit. Në lokalet e Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë u mbajt takimi i radhës i Këshillit Profesional të Standardizimit (KPS), si organ këshillëdhënës i Agjencisë Kosovare të Standardizimit (AKS).
AKS-ja organizon takim falënderues për Këshillin Profesional të Standardizimit
04 Dec 2014
Me datën 4 dhjetor 2014, Agjencia Kosovare për Standardizim, ka mbajtur takimin përmbyllës të mandatit aktual të Këshillit Profesional të Standardizimit (KPS).
Dita Botërore e Standardizimit në Prishtinë dhe Tiranë
14 Oct 2014
Në Kosovë për herë të gjashtë u festua "Dita Botërore e Standardeve" si përvjetor i themelimit të ISO-së. Më 14 tetor në Grand Hotel ishin ftuar, përfaqësues biznesesh, anëtar komitetesh teknike, bashkëpunëtorë të Infrastrukturës së cilësisë etj, për të marrë pjesë në këtë Manifestin të organizuar nga AKS-ja.
133 gjetur, faqja8 nga9
8