Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN ISO 19901-6:2010

Shtëpi » Standardizim » SK EN ISO 19901-6:2010
SK EN ISO 19901-6:2010
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 181
Publikuar: 2010-09-22
Regjistri Kombëtar:
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN ISO 19901-6:2009
CEN/TC 12
Çmim: 61 €Titulli Shqip

Industritë e naftës dhe gazit natyror -Kërkesat specifike për strukturat detare -Pjesa 6 : Punimet detare (ISO 19901 -6 : 2009)

Titulli Anglisht

Petroleum and natural gas industries - Specific requirements for offshore structures - Part 6: Marine operations (ISO 19901-6:2009)

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

ISO 19901-6:2009 provides requirements and guidance for the planning and engineering of marine operations, encompassing the design and analysis of the components, systems, equipment and procedures required to perform marine operations, as well as the methods or procedures developed to carry them out safely. This part of ISO 19901 is applicable to marine operations for offshore structures, including steel and concrete gravity-base structures (GBS); piled steel structures and compliant towers; tension leg platforms (TLP); deep-draught floaters (DDF), including spars or deep-draught caisson vessels (DDCV); floating production semi-submersibles (FPSS); floating production, storage and offloading vessels (FPSO); other types of floating production systems (FPS); mobile offshore units (MOU); topsides and components of any of the above; subsea templates and similar structures; gravity, piled, drag-embedded and suction or other anchors; tendon foundations; and associated mooring systems. This document is also applicable to modifications of existing structures, e.g. installation of additional topsides modules. This part of ISO 19901 is not applicable to the following marine operations: — construction activities, e.g. in a fabrication yard onshore, where there is no exposure to the marine — environment; — drilling, processing and petrochemical activities; — routine marine activities during the service life of the structure; — drilling from mobile offshore drilling units (MODU); — installation of pipelines, flowlines, risers and umbilicals; — diving.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Draft 
 
221 
65 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyral -Kërkesat specifike për strukturat detare -Pjesa 1 : Elementet e projektimit dhe shfrytëzimit mesoqeanik
English
Draft 
 
89 
48 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyror Kërkesa specifike për strukturat në det të hapur -Pjesa 5 : Kontrolli i peshës gjatë projektimit dhe ndërtimit
English
Draft 
 
199 
61 € 
PDF
Blej
Industrite e naftes dhe gazit natyral -Kerkesat specifike per strukturat detare -Pjesa 7 : Sistemet e fiksimit dinamik te anijes se shpimit per strukturat notuese detare dhe agregatet e levizshme detare
English
Withdrawn 
2012-09-07 
137 
55 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyral -Kërkesat specifike për strukturat detare -Pjesa 1 : Elementet e projektimit dhe shfrytëzimit mesoqeanik
English
Withdrawn 
2012-09-07 
56 
38 € 
PDF
Blej
Industrite e naftes dhe gazit natyral -Kerkesat specifike per strukturat detare -Pjesa 2 : Procedurat dhe kriteret e projektimit sizmik (ISO 19901 -2 : 2004)
English
Withdrawn 
2012-09-07 
133 
55 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyror -Kërkesat specifike për strukturat në det -Pjesa 3 : Strukturat sipërfaqësore (ISO 19901 -3 : 2010)
English
Withdrawn 
2012-09-07 
47 
36 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyror Kërkesa specifike për strukturat në det të hapur -Pjesa 4 : Elemente gjeoteknike dhe mbështetëse të konstruksionit
English
Withdrawn 
2012-09-07 
52 
38 € 
PDF
Blej
Industritë e naftës dhe gazit natyror Kërkesa specifike për strukturat në det të hapur -Pjesa 5 : Kontrolli i peshës gjatë projektimit dhe ndërtimit
English
Withdrawn 
2012-09-07 
119 
51 € 
PDF
Blej
Industrite e naftes dhe gazit natyral -Kerkesat specifike per strukturat detare -Pjesa 7 : Sistemet e fiksimit dinamik te anijes se shpimit per strukturat notuese detare dhe agregatet e levizshme detare