Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

DS CEN TS 15439:2009

Shtëpi » Standardizim » DS CEN TS 15439:2009
DS CEN TS 15439:2009
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 43
Publikuar: 2009-02-16
Regjistri Kombëtar:
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
CEN/TS 15439:2006
CEN/TC 363
Çmim: 34 €Titulli Shqip

Gazifikimi i biomasës -Katrani dhe grimcat në gazet e prodhuara -Marrja e mostrës dhe analizat

Titulli Anglisht

Biomass gasification - Tar and particles in product gases - Sampling and analysis

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This European Technical Specification gives methods for sampling and analysis of tars and particles in order to determine the load of these contaminants in flowing biomass gasification product gases. The Technical Specification is applicable to sampling and analysis of tars and particles in the concentration range typically from 1 mg/mn3 to 300 g/mn3 (tars) and from 20 mg/mn3 to 30 g/mn3 (particles) at all relevant sampling point conditions (0 °C to 900°C and 60 kPa to 6000 kPa (0,6 bar to 60 bar) ) ), ). Particle concentrations lower than 20 mg/mn3 are outside the scope of this Technical Specification and can be measured according to EN 13284-1. Application of this Technical Specification allows determination of five different parameters: A. The concentration of gravimetric tar in mg/mn3; B. The concentration of individual organic compounds in mg/mn3. This Technical Specification gives data on repeatability and reproducibility for the compounds listed in Annex B. The Technical Specification is also applicable for other organic compounds (e.g. those mentioned in Annex A), but repeatability and reproducibility have not been assessed for compounds other than those in Annex B; C. The sum of concentrations of identified GC-detectable compounds listed in Annex B; D. The sum of concentrations of all GC-detectable compounds with retention times in the range of benzene to coronene calculated as naphthalene (benzene excluded), given that this sum of concentrations can be determined. E. The concentration of particles in mg/mn3.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.