Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN 60099-5:2018

Shtëpi » Standardizim » SK EN 60099-5:2018
SK EN 60099-5:2018
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 149
Publikuar: 2018-06-18
Regjistri Kombëtar: 233/2018
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN 60099-5:2013
CLC/SR 37
Çmim: 55 €Titulli Shqip

Shkarkuesit-Pjesa 5: Rekomandime për përzgjedhje dhe zbatim

Titulli Anglisht

Surge arresters - Part 5: Selection and application recommendations

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

IEC 60099-5:2013(E) is not a mandatory standard but provides information, guidance, and recommendations for the selection and application of surge arresters to be used in three-phase systems with nominal voltages above 1 kV. It applies to gapless metal-oxide surge arresters as defined in IEC 60099-4, to surge arresters containing both series and parallel gapped structure - rated 52 kV and less as defined in IEC 60099-6 and metal-oxide surge arresters with external series gap for overhead transmission and distribution lines (EGLA) as defined in IEC 60099-8. In Annex H, some aspects regarding the old type of SiC gapped arresters are discussed. This second edition cancels and replaces the first edition published in 1996 and its amendment 1 published in 1999. This edition constitutes a technical revision. This edition includes the following significant technical changes with respect to the previous edition: - Expanded discussion of different types of arresters and their application, including additions of discussion on transmission of line arresters, arresters for shunt capacitor switching arresters for series capacitor protection, application of arresters between phases connecting arresters in parallel; - Addition of section on asset management, including: managing surge arresters in the power grid, arrester maintenance, significantly expanded discussion of performance diagnostic tools, end-of-life considerations; - New annexes dealing with: arrester modelling for system studies, example of data needed for specifying arresters. Key words: selection and application of surge arrestors, nominal voltages above 1 kV

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

SK EN 60099-5:2018 replaces SK EN 60099-5:2011 - 2016-07-22

Shënimet

Ky standard zëvendëson standardin e shfuqizuar!
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Published 
2011-04-25 
53 
38 € 
PDF
Blej
Shkarkuesit -Pjesa 1 : Shkarkuesit e tipit të hapur me rezistor jo -linear për sistemet ac
English
Withdrawn 
2011-04-25 
161 
61 € 
PDF
Blej
Ndaluesit e vales goditëse Pjesa 4 : Ndaluesit e valës goditëse prej metal -oksidi pa ndërprerje për sistemet e rrymës alternative
English
Published 
2018-06-18 
178 
61 € 
PDF
Blej
Ndaluesit e vales goditëse-Pjesa 4: Ndaluesit e valës goditëse prej metal-oksidi pa ndërprerje për sistemet e rrymës alternative
English
Withdrawn 
2011-04-25 
68 
42 € 
PDF
Blej
Shkarkuesit -Pjesa 5 : Rekomandime për përzgjedhje dhe zbatim