Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

CEN ISO TS 15216-1:2016

Shtëpi » Standardizim » CEN ISO TS 15216-1:2016
CEN ISO TS 15216-1:2016
Status: Withdrawn
Gjuha: English
Faqe: 36
Publikuar: 2016-07-25
I tërhequr: 2020-10-01
Regjistri Kombëtar: 327/2020
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
CEN ISO/TS 15216-1:2013
CEN/TC 275
This standard is identical to:
ISO/TS 15216-1:2013
ISO/TC 34/SC 9
Çmim: 32 €Titulli Shqip

Mikrobiologjia e ushqimit dhe ushqyerja e kafshës- Metodat horizontale për përcaktimin e Hepatit A dhe norovirusit në ushqim duke përdorur RT-PCR në kohë reale - Pjesa 1: Metoda për përcaktimin e sasisë

Titulli Anglisht

Microbiology of food and animal feed - Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus in food using real-time RT-PCR - Part 1: Method for quantification (ISO/TS 15216-1:2013, Corrected Version 2013-05-01)

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

ISO/TS 15216-1:2013 describes a method for quantification of levels of HAV and NoV genogroup I (GI) and II (GII) RNA, from test samples of foodstuffs or food surfaces. Following liberation of viruses from the test sample, viral RNA is then extracted by lysis with guanidine thiocyanate and adsorption on silica. Target sequences within the viral RNA are amplified and detected by real-time RT-PCR. This approach is also relevant for detection of the target viruses on fomites, or of other human viruses in foodstuffs, on food surfaces or on fomites following appropriate validation and using target-specific primer and probe sets.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Withdrawn 
2016-07-25 
36 
32 € 
PDF
Blej
Mikrobiologjia e ushqimit dhe ushqyerja e kafshës- Metodat horizontale për përcaktimin e Hepatit A dhe norovirusit në ushqim duke përdorur RT-PCR në kohë reale - Pjesa 1: Metoda për përcaktimin e sasisë
English
Withdrawn 
2016-07-25 
32 
29 € 
PDF
Blej
Mikrobiologjia e ushqimit dhe ushqyerja e kafshës - Metodat horizontale për përcaktimin e Hepatit A dhe norovirusit në ushqim duke përdorur RT-PCR në kohë reale - Pjesa 2: Metoda për zbulimin kualitativ (ISO/TS 15216-2:2013, Corrected Version 2013-05-01)