Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN ISO 8980-5:2016

Shtëpi » Standardizim » SK EN ISO 8980-5:2016
SK EN ISO 8980-5:2016
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 12
Publikuar: 2016-07-20
Regjistri Kombëtar:
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN ISO 8980-5:2005
CEN/TC 170
This standard is identical to:
ISO 8980-5:2005
ISO/TC 172/SC 7
Çmim: 17 €Titulli Shqip

Optikat oftalmike - Lente syzesh të papërfunduara –Pjesa 5: Kërkesat minimale të sipërfaqeve të lenteve të syzeve për deklarimin e rezistencës në abrasion

Titulli Anglisht

Ophthalmic optics - Uncut finished spectacle lenses - Part 5: Minimum requirements for spectacle lens surfaces claimed to be abrasion-resistant (ISO 8980-5:2005)

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

ISO 8980-5:2005 specifies the requirement and test method for spectacle lens surfaces that are claimed to provide a basic level of abrasion resistance including those with coatings. A lens claimed to be abrasion-resistant shall meet the requirements on both front and back surfaces. Lens powers and surface form is restricted for testing, however test results are applicable to claims for lenses and lens surfaces with identical properties other than the lens power or surface radius. ISO 8980-5:2005 does not attempt to define the properties of lens surfaces with abrasion resistance better than the following defined criteria.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Withdrawn 
2016-07-20 
17 
22 € 
PDF
Blej
Optikat oftalmike - Lentet e syzeve të përfunduara të pa prera - Pjesa 1: Specifikimet për lentet me një pamje dhe lentet shumëfokusore (ISO 8980-1:2004/Cor.1:2006)
English
Withdrawn 
2016-07-20 
16 
20 € 
PDF
Blej
Optikat oftalmike - Lentet e syzeve të përfunduara të pa prera - Pjesa 2: Specifikimet për lentet me forcë progresive (ISO 8980-2:2004/Cor.1:2006)
English
Published 
2016-07-20 
43 
34 € 
PDF
Blej
Optikat oftalmike - Lentet e syzeve të përfunduara të paprera - Pjesa 3:Specifikimet e transmetimit dhe metodat e provës (ISO 8980-3:2013)
English
Published 
2016-07-20 
22 
25 € 
PDF
Blej
Optikat oftalmike - Lentet e syzeve të përfunduara të pa preraPjesa 4: Specifikimet dhe metodat e provës për veshje kundër pasqyrimit.