Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

CEN TS 16295:2016

Shtëpi » Standardizim » CEN TS 16295:2016
CEN TS 16295:2016
Status: Withdrawn
Gjuha: English
Faqe: 18
Publikuar: 2016-02-16
I tërhequr: 2023-03-13
Regjistri Kombëtar: 145/2016
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
CEN/TS 16295:2012
CEN/TC 249
Çmim: 22 €Titulli Shqip

Plastikë - Deklarimi i përmbajtjes së bazës së karboni

Titulli Anglisht

Plastics - Declaration of the bio-based carbon content

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This Technical Specification provides requirements for the declaration, including statements and labels, of the bio-based carbon content of items, such as polymers, plastic materials, semi-finished plastic products and finished plastic products, including composites. NOTE 1 This document does not override, or in any way change, legally required environmental information, claims or labelling, or any other applicable legal requirements. NOTE 2 This document addresses the bio-based content of plastic items, expressed as a fraction of the total organic carbon content. The declaration of biomass content, i.e. the total amount of raw materials of biogenic origin contained in a plastics item, expressed as a percentage of the total mass, is out of scope of this document, as there is currently no well established method to determine the biomass content of polymers or plastics materials. NOTE 3 Since bio-based polymers can be biodegradable or non-biodegradable, and the origin of the materials renewable or non-renewable, (see CEN/TR 15932), the declaration of the bio-based carbon content is not an indication of the biodegradability of an item.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.