Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Qendra e Informacionit   

Konferenca e VIII Ballkanike e Standardizimit (BSC).

Konferenca e VIII Ballkanike e Standardizimit (BSC).

Konferenca e VIII Ballkanike e Standardizimit (BSC), këtë vit u realizua në Tivat (30.09-02-10.2019), nën patronatin e Institutit Malazez të Standardeve (ISME).

 

Konferencat e tilla rajonale, kanë për qëllim forcimin e bashkëpunimit ndërmjet Organizmave Standardizues në Ballkanin Perëndimor. BSC u realizua për here të dytë në Mal të Zi, ndërsa ajo paraprake ishte mbajtur në Sofje, ndërsa për vitin 2020 takimi u planifikua të organizohet në Bukuresht (Rumani).

 

Kësaj radhe BSC kishte edhe përfaqësues të CEN/CENELEC dhe ISO, me të cilët diskutuam gjerësisht preokupimet dhe synimet e AKS. Konferencat e tilla janë mundësi e mirë lobimi dhe avancimi të bashkëpunimit në standardizim dhe fushat ndërlidhura!

04 Oct 2019