Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

DS CEN TS 12390-10:2010

Shtëpi » Standardizim » DS CEN TS 12390-10:2010
DS CEN TS 12390-10:2010
Status: Withdrawn
Gjuha: English
Faqe: 23
Publikuar: 2010-09-02
I tërhequr: 2022-08-29
Regjistri Kombëtar: 421/2022
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
CEN/TS 12390-10:2007
CEN/TC 104
Çmim: 25 €Titulli Shqip

Testimi i betonit te ngurtësuar -Pjesa 10 : Përcaktimi i rezistencës të betonit ndaj karbonatimit relativ

Titulli Anglisht

Testing hardened concrete - Part 10: Determination of the relative carbonation resistance of concrete

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This is a method for evaluating the carbonation resistance of concrete mixes by comparison with a concrete mix with known carbonation resistance. It is not a method for the determination of carbonation depths in existing concrete structures. The test is carried out under controlled exposure conditions using natural levels of carbon dioxide or under natural conditions protected from direct rainfall. If the carbonation depth of the unknown mix is equal or less than the known mix, it is be assumed that the risk of reinforcement corrosion for the new mix is equivalent to the known mix (with the same cover required for the known mix). The “reference” concrete may be any concrete with known performance in the intended place of use (environment).

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.