Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN 1005-4:2009

Shtëpi » Standardizim » SK EN 1005-4:2009
SK EN 1005-4:2009
Status: Withdrawn
Gjuha: English
Faqe: 24
Publikuar: 2009-08-28
I tërhequr: 2018-08-01
Regjistri Kombëtar: 41/2009
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN 1005-4:2005
CEN/TC 122
Çmim: 26 €Titulli Shqip

Siguria e makinerisë -Performanca fizike e njeriut -Pjesa 4 : vlerësimi i qendrimeve gjatë punës dhe lëvizjeve përkundrejt makinerisë

Titulli Anglisht

Safety of machinery - Human physical performance - Part 4: Evaluation of working postures and movements in relation to machinery

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This European Standard presents guidance when designing machinery or its components parts in assessing and controlling health risks due to machine-related postures and movements, i.e. during assembly, installation, operation, adjustment, maintenance, cleaning, repair, transport, and dismantlement. The standard specifies requirements for postures and movements without any or with only minimal external force exertion. The requirements are intended to reduce the risks for nearly all healthy adults. Basic concepts and general ergonomic principles for the design of machinery are dealt with in EN 292-1, EN 292-2 and EN 614-1. This document is not applicable to specify the machinery which is manufactured before the date of publication of this document by CEN.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Published 
2009-08-28 
18 
22 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë - Performancat fizike njerëzore - Pjesa 1: Terma dhe përcaktime
English
Published 
2009-08-28 
32 
29 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë - Performanca fizike e njeriut - Pjesa 2: Mirëmbëjtja manuale e makinerisë dhe e pjesëve përbërëse të makinerisë
English
Published 
2009-08-28 
30 
29 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë - Performancat fizike njerëzore - Pjesa 3: Limitet e forcës së rekomanduar për punën e makinerisë
English
Withdrawn 
2009-08-28 
30 
29 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë -Performancat fizike njerëzore -Pjesa 3 : Limitet e forcës së rekomanduar për punën makinerisë
English
Withdrawn 
2010-09-13 
75 
45 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë -Performanca fizike e njeriut -Pjesa 5 : Vlerësimi i rrezikut për përdorimin e përsëritur në frekuencë të lartë
English
Published 
2011-05-30 
75 
45 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë Performanca fizike e njeriut Pjesa 5 : Vlerësimi I rrezikut për perdorimin e përseritur në frekuencë të lartë