Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

prSK SSH/EN/ISO 19085-12:2024

Shtëpi » Standardizim » prSK SSH/EN/ISO 19085-12:2024
prSK SSH/EN/ISO 19085-12:2024
Status: Draft
Gjuha: English
Faqe: 72
Publikuar: 2024-05-27
Regjistri Kombëtar:
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
SSH EN ISO 19085-12:2021
This standard is identical to:
ISO 19085-12: 2021
This standard is identical to:
EN ISO 19085-12:2021
Çmim: 45 €Titulli Shqip

Makinat e përpunimit të drurit – Siguria – Pjesa 12: Makinat e tenonimit/profilizimit (ISO 19085-12: 2021)

Titulli Anglisht

Woodworking machines - Safety - Part 12: Tenoning/profiling machines (ISO 19085-12:2021)

Scope Shqip

Kjo pjesë e ISO 19085 jep kërkesat dhe masat e sigurisë për të palëvizshme, të ngarkuara dhe të shkarkuara me dorë: - makineritë e tendosjes me një skaj me tavolinë rrëshqitëse me ushqim manual, - makineritë e tendosjes me një skaj me tavolinë rrëshqitëse mekanike ushqimore, - makineritë e tendosjes dhe/ose profilizimit me një skaj. me prurje mekanike, - makineri rrahjeje dhe/ose profilizimi me dy skaje me ushqim mekanik, të projektuara gjithashtu për t'u ngarkuar/shkarkuar automatikisht, - Sisteme këndore për rrahje dhe profilim me ushqim mekanik, me kapacitet maksimal të lartësisë së pjesës së punës 200 mm për një skaj të vetëm. makineritë dhe 500 mm për makineritë e dyfishta, në vijim të referuara si "makineri". Ai trajton të gjitha rreziqet e rëndësishme, situatat dhe ngjarjet e rrezikshme që lidhen me makineritë, kur operohen, rregullohen dhe mirëmbahen sipas synimit dhe sipas kushteve të parashikuara nga prodhuesi, duke përfshirë keqpërdorimin e arsyeshëm të parashikueshëm. Gjithashtu merren parasysh fazat e transportit, montimit, çmontimit, çaktivizimit dhe skrapimit.

Scope Anglisht

Asnjë informacion i shtuar.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Draft 
 
10 
15 € 
PDF
Blej
Makinat e përpunimit të drurit – Siguria – Pjesa 10: Sharrat e kantjerit (ISO 19085-10:2018, perfshire versionin korigjues 12-2019)
English
Draft 
 
52 
38 € 
PDF
Blej
Siguria e makinave të përpunimit të drurit - Sharrat me disk rrethor - Pjesa 19: Sharrat rrethore me bango (me ose pa bango rëshqitëse) dhe sharrat që përdoren në kantjer
English
Draft 
 
44 
34 € 
PDF
Blej
Siguria në makinat e përpunimit të drurit - Makinat e kombinuara të punimit të drurit (kombinatet)
English
Draft 
 
15 € 
PDF
Blej
Makinat e përpunimit të drurit – Siguria – Pjesa 12: Makinat e tenonimit/profilizimit (ISO 19085-12: 2021)
English
Published 
2023-01-24 
68 
42 € 
PDF
Blej
Makinat e përpunimit të drurit – Siguria – Pjesa 5: Përmasat e sharrave (ISO 19085-5:2017)