Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN 1005-2:2003+A1:2009

Shtëpi » Standardizim » SK EN 1005-2:2003+A1:2009
SK EN 1005-2:2003+A1:2009
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 32
Publikuar: 2009-08-28
Regjistri Kombëtar: 41/2009
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN 1005-2:2003+A1:2008
CEN/TC 122
Çmim: 29 €Titulli Shqip

Siguria e makinerisë - Performanca fizike e njeriut - Pjesa 2: Mirëmbëjtja manuale e makinerisë dhe e pjesëve përbërëse të makinerisë

Titulli Anglisht

Safety of machinery - Human physical performance - Part 2: Manual handling of machinery and component parts of machinery

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This European Standard specifies ergonomic recommendations for the design of machinery involving manual handling of machinery and component parts of machinery, including tools linked to the machine, in professional and domestic applications. This European Standard applies to the manual handling of machinery, component parts of machinery and objects processed by the machine (input/output) of 3 kg or more, for carrying less than 2 m. Objects of less than 3 kg are dealt with in prEN 1005-51). The standard provides data for ergonomic design and risk assessment concerning lifting, lowering and carrying in relation to the assembly/erection, transport and commissioning (assembly, installation, adjustment), operation, fault finding, maintenance, setting, teaching or process changeover and decommissioning, disposal and dismantling of machinery. This standard provides current data on the general population and certain sub-populations (clarified in annex A). This part of the standard does not cover the holding of objects (without walking), pushing or pulling of objects, hand-held machines, or handling while seated. This document is not applicable to specify the machinery which are manufactured before the date of publication of this document by CEN.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Published 
2009-08-28 
18 
22 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë - Performancat fizike njerëzore - Pjesa 1: Terma dhe përcaktime
English
Published 
2009-08-28 
30 
29 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë - Performancat fizike njerëzore - Pjesa 3: Limitet e forcës së rekomanduar për punën e makinerisë
English
Withdrawn 
2009-08-28 
30 
29 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë -Performancat fizike njerëzore -Pjesa 3 : Limitet e forcës së rekomanduar për punën makinerisë
English
Withdrawn 
2009-08-28 
24 
26 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë -Performanca fizike e njeriut -Pjesa 4 : vlerësimi i qendrimeve gjatë punës dhe lëvizjeve përkundrejt makinerisë
English
Withdrawn 
2010-09-13 
75 
45 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë -Performanca fizike e njeriut -Pjesa 5 : Vlerësimi i rrezikut për përdorimin e përsëritur në frekuencë të lartë
English
Published 
2011-05-30 
75 
45 € 
PDF
Blej
Siguria e makinerisë Performanca fizike e njeriut Pjesa 5 : Vlerësimi I rrezikut për perdorimin e përseritur në frekuencë të lartë