Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

DS CEN ISO/TS 22476-10:2016

Shtëpi » Standardizim » DS CEN ISO/TS 22476-10:2016
DS CEN ISO/TS 22476-10:2016
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 18
Publikuar: 2016-01-21
Regjistri Kombëtar:
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
CEN ISO/TS 22476-10:2005
CEN/TC 341
This standard is identical to:
ISO/TS 22476-10:2005
ISO/TC 182
Çmim: 22 €Titulli Shqip

Kërkim gjeoteknik dhe prova – Provat në shesh – Pjesa 10: Prova e sondimit nëpërmjet peshës (ISO/TS 22476-10:2005)

Titulli Anglisht

Geotechnical investigation and testing - Field testing - Part 10: Weight sounding test (ISO/TS 22476-10:2005)

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

ISO/TS 22476-10:2005 specifies laboratory test methods to establish the effective shear strength parameter for soils within the scope of the geotechnical investigations according to EN 1997-1 and EN 1997-2. The test method consists of placing the test specimen in the direct shear device, applying a pre-determined normal stress, providing for draining (and wetting if required) of the test specimen, or both, consolidating the specimen under normal stress, unlocking the frames that hold the specimen, and displacing one frame horizontally with respect to the other at a constant rate of shear-deformation and measuring the shearing force, and horizontal displacements as the specimen is sheared. Shearing is applied slowly enough to allow excess pore pressures to dissipate by drainage so that effective stresses are equal to total stresses. Direct shear tests are used in earthworks and foundation engineering for the determination of the effective shear strength of soils.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Asnjë informacion i shtuar.

Veprim Kombëtar

Asnjë informacion i shtuar.
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Published 
2016-01-21 
13 
18 € 
PDF
Blej
Kërkim gjeoteknik dhe prova – Provat në shesh – Pjesa 11: Prova me bymim matës (dilatometër) të sheshtë (ISO 22476-11:2005)