Republika e Kosovës
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Standardizim   

SK EN 14458:2022

Shtëpi » Standardizim » SK EN 14458:2022
SK EN 14458:2022
Status: Published
Gjuha: English
Faqe: 41
Publikuar: 2022-07-21
Regjistri Kombëtar: 411/2022
Botim:
Standardet ndërkombëtare që kanë lidhje
This standard is identical to:
EN 14458:2018
CEN/TC 85
Çmim: 34 €Titulli Shqip

Pajisjet personale të syve - Vizorë me performancë të lartë të destinuara vetëm për përdorim me helmeta mbrojtëse

Titulli Anglisht

Personal eye-equipment - High performance visors intended only for use with protective helmets

Scope Shqip

Asnjë informacion i shtuar.

Scope Anglisht

This European Standard specifies the minimum requirements for visors designed specifically to be used only with protective helmets, including but not limited to those conforming to EN 443, EN 14052, EN 16471 and EN 16473 as the situation dictates. These visors may be permanently fitted to, or removable from, the helmet. See the scope of the various helmet standards for applications. These visors are not intended to protect against smoke and gas /vapour hazards. Three types of visors in two forms are described in this document. The two forms are: - face guards provide both eye and face protection, and - eye guards that are shorter and effectively provide only eye protection. The three types are: - Visors for general use: Eye guards and face guards providing resistance and/or protection against mechanical, liquid chemical and basic physical hazards. - Visors with increased thermal performance: Face guards that additionally provide resistance and/or protection against higher than basic levels of heat and flame. This additional requirement is not applicable for eye guards. - Mesh visors: Eye guards and face guards that incorporate mesh oculars with defined levels of performance from EN 1731, and other additional mechanical requirements described in this standard. Visors for sporting use, those with corrective effect, and goggles used with a protective helmet are not covered by this standard.

Komitetet Teknike

ICS

Direktivë

Veprim Kombëtar

SK EN 14458:2022 replaces SK EN 14458:2014 - 2019-05-07
Numri Standardit
Gjuha
Status
Publikuar
Faqe
Çmim
 
Blej
English
Withdrawn 
2014-09-30 
33 
31 € 
PDF
Blej
Pajisje personale për mbrojtjen e syrit -Ekran mbrojtës fytyre dhe maskë për përdorim me helmetat e zjarrfikësve dhe helmetat industriale me performancë të lartë që përdoren nga zjarrfikësit, shërbimet e ambulancave të emergjencës